Algemeen

Wat begon als een eenmalig zanggroepje van wat vrienden op een bruiloft is uitgegroeid tot een (serieus) gezelligheidskoor. Een enthousiaste groep zangers, zangeressen en muzikanten komen eens in de twee weken bij elkaar om gezellig met elkaar te zingen. Dat gezelligheid voorop staat blijkt ook uit de vaste oefenlocatie, tevens stamkroeg van enkele van de koorleden: ‘Gastel Sfeer’ aan de Vliet tussen Oud Gastel en Kruisland.

Het repertoire van ´Buiten Bereik´, zoals het koor zichzelf met een knipoog naar eventuele professionele zangambities genoemd heeft, is een mengeling van Pop en Rock en omvat alle periodes; van zogenaamde ´golden oldies´ tot de laatste nieuwe top 40 hits.

Buiten Bereik bestaat op dit moment uit ongeveer 40 mannen en vrouwen in de leeftijd van 30 tot 50 jaar. Mannen en vrouwen die eens iets serieuzer hun muzikale talenten aan anderen wil laten horen (dus een stapje verder willen dan alleen maar onder de douche staan te zingen) zijn altijd van harte welkom. Ook geïnteresseerde muzikanten kunnen altijd even contact opnemen.

Dat het koor toch wel iets serieuzer is dan alleen onder het genot van wat biertjes lekker meezingen met alle muziek die uit de caféspeakers komt, blijkt wel. Sinds haar 5-jarige bestaan heeft Buiten Bereik al meerdere, zeer succesvolle optredens gegeven. Zie voor een overzicht van onze (reeds gehouden en nog geplande) optredens elders op de website.